Kosár  

termék (üres)

Pincészetek

Hírlevél

Szöllősi Sauvignon Blanc 2017

Szöllősi Sauvignon Blanc 2017
A pincészet zászlós bora. A reduktív technológiával készített borban a Sauvignon fajtakarakter teljességében mutatkozik meg. A bor fogyasztását felejthetetlen élménnyé teszi az illatában és ízében felfedezhető bodzavirág, vágott fű, fekete ribizli, paprika és a paradicsomlevél aromája. Intenzív illata, üde, friss savai a könnyű ételek kiváló kiegészítőjévé teszik. 

Bővebb leírás

1 790 Ft Áfával

2 387 Ft / lit

Kosárba

szöllősi sauvignon blanc 2017

A pincészet zászlós bora. A reduktív technológiával készített borban a Sauvignon fajtakarakter teljességében mutatkozik meg. A bor fogyasztását felejthetetlen élménnyé teszi az illatában és ízében felfedezhető bodzavirág, vágott fű, fekete ribizli, paprika és a paradicsomlevél aromája. Intenzív illata, üde, friss savai a könnyű ételek kiváló kiegészítőjévé teszik.


Legszebb formáját 10-11 C’-on kortyolva mutatja meg, leginkább fehérhúsú halakhoz, tenger gyümölcseihez, fehér húsokhoz, valamint friss penészes sajtokhoz kínálva.

  

A szőlőfajta leírása

  

A Sauvignon Blanc származása: Franciaországból, a Loire-völgyére tehető, világfajta.

sauvignon blanc szőlő

 Mára már szinte, minden bortermelő országban megtalálható a világon. Magyarországon 1982 óta államilag minősített fajta, felfutása a chardonnaya-hoz hasonlóan a nyolcvanas évek elejére tehető. Tokaj-Hegyalja és Somló kivételével minden borvidékünkön megtalálható. Termőterülete kb. 560 ha. Elsősorban mésztartalmú és lazább talajokat kedvel, de homokos, löszös területeken is jól érzi magát. Levele közép nagy, kerekded, ötkaréjú, közepesen tagolt. Fürtje kicsi, hengeres vagy vállas, tömött. Bogyója kicsi, zöldessárga, gömbölyded, alig hamvas, közép vastag héjú és lédús. Nagyon erős növekedésű, az átlagosnál több zöldmunkát igényel. Október közepén 18-20 mustfokkal szüretelhető. Jellegzetes illat- és íz világa az utóbbi évtized egyik siker fajtájává tette. A legszebb sauvignon Blanc borok a magas mésztartalmú, hűvösebb területeken teremnek. Ilyenek a Soproni, Ászár-Neszmélyi, Etyek-Budai borvidékek.

A belőle készülő karakteres bor könnyen felismerhető.Acéltartály Fajtakarakterének megőrzéséhez acéltartályos erjesztés és érlelés a legjobb út. Ekkor fiatalon élénk savú, erőteljes illat- és íz világú, vegetálás jegyeket felmutató bor születik belőle. A Loire-menti sauvignonokhoz hasonlóan a hazai boroknak is az elsődleges illat- és íz jegyei: a farkasalmára, bodzára, fűre, csalánra, szénára emlékeztető aromákkal, finom savakkal rendelkeznek.



  • Width:
  • Height:
  • Depth:
  • Weight:
  • Size: