Kosár  

termék (üres)

Pincészetek

Hírlevél

Turay Rozália 2015

Turay Rozália 2015
S árgászöld színű bor. Illata egyértelműen citrusos, többnyire citrom, lime és grépfrút jegyek. Ízében intenzíven megmutatkoznak a csonthéjasok.   ENNEK A TERMÉKNEK AZ ÁFA TARTALMA 0%

Bővebb leírás

1 100 Ft Áfával

Kosárba

turay rozália 2015

Sárgászöld színű, igencsak halvány megjelenésű bor. Illata egyértelműen citrusos, többnyire citrom, lime és grépfrút jegyek. Ízében intenzíven megmutatkoznak a csonthéjasok, az ízérzet lecsengése hosszú a szájban. Egy igazi különleges magyarfajta, az Olaszrizling és a Tramini szőlőfajták keresztezéséből keletkezett. Könnyed ételekhez és kötetlen beszélgetésekhez ajánljuk.


Legszebb formáját 12 C’-on kortyolva mutatja meg, leginkább könnyed ételekhez és kötetlen beszélgetésekhez ajánljuk.


A szőlőfajta leírása

 A z Olaszrizling származása: nem tisztázott, Olasz- vagy Franciaországra tehető.

 szőlő olaszrizlingNapjainkban elsősorban a német nyelvterületeken és hazánkban kedvelik. Csak névrokona a Rajnai Rizlingnek. Itthon a legismertebb és egyben a legelterjedtebb fajtánk, szinte minden borvidéken megtalálható. Megbízható, kiegyenlített termőképességű, minőségi bort adó szőlő. Az Olaszrizling előnye más fajtákhoz képest, hogy kevesebb szakértelemmel is jó eredményt lehet elérni vele. Korábban bakműveléssel, napjainkban kordonos módon művelik. Fürtje kicsi, hengeres, tömött, gyakran mellékfürtöt visel, jellegzetesen vese alakú. Bogyója gömbölyű, kicsi, pontozott, sárga, alig hamvas, héja vékony, szívós és lédús. Október első felétől 16-17 mustfokkal már szüretelhető. Hajlamos a töppedésre és a nemes penészt is jól fogadja a szőlő, így nagyon szép, érett illat és zamatanyagok képződnek.

Bora reduktív és oxidatív módon készítve is keserű mandulára emlékeztethet, többnyire lágy, fajtajelleges. Kései szüretelése esetén különlege  minőségű borokat ad. Illatában kissé visszafogott, ha igazán nagy minőségű, rezedára emlékeztet. Savai finomak, a termőhelytől, évjárattól nagyban függenek. A jellegzetesen élénk savaival jól illik a régi magyar konyha zsíros, fűszeres ételeihez. A hagyományos fahordós technológia és a reduktív technológiák is kiválóan alkalmasak a bor készítésére. Mindkét esetben más-más egyénisége lesz a borának.



Sárgászöld színű,igencsak halvány megjelenésű bor. Illata egyértelműen citrusos, többnyire citrom, lime és grépfrút jegyek. Ízében intenzíven megmutatkoznak a csonthéjasok, az ízérzet lecsengése hosszú a szájban. Egy igazi különleges magyarfajta, az Olaszrizling és a Tramini szőlőfajták keresztezéséből keletkezett. Könnyed ételekhez és kötetlen beszélgetésekhez ajánljuk.


  • Űrmérete: 0,75 liter
  • Lezárás: parafa dugó
  • Csomagolás: 6 palack / karton