Kosár  

termék (üres)

Pincészetek

Hírlevél

Bősze Sauvignon Blanc 2021

Bősze Sauvignon Blanc 2021
Első évjáratom e kiváló Francia fajtából,de egészen biztosan nem az utolsó!Nagy kedvencem közé tartozik a Sauvignon Blanc a füves, csalános , bodzás illat és az élénk savai miatt. A 2020-as évjárat kiváló minőségű és magast cukor tartalmú szőlővel ajándékozott meg. Melyből egy karakteres ízvilággal megáldott bor készült harmóniában a magas alkohollal,élénk savval és a kevés maradék cukorral. 

Bővebb leírás

2 190 Ft Áfával

Kosárba

bősze Sauvignon Blanc 2021

Első évjáratom e kiváló Francia fajtából,de egészen biztosan nem az utolsó!Nagy kedvencem közé tartozik a Sauvignon Blanc a füves, csalános , bodzás illat és az élénk savai miatt. A 2020-as évjárat kiváló minőségű és magast cukor tartalmú szőlővel ajándékozott meg. Melyből egy karakteres ízvilággal megáldott bor készült harmóniában a magas alkohollal,élénk savval és a kevés maradék cukorral. Csak ajánlani tudom! 

Legszebb formáját 12 C’-on kortyolva mutatja meg, leginkább fehérhúsú halakhoz és friss penészes sajtokhoz kínálva.

 

A szőlőfajta leírása

 

A Sauvignon Blanc származása: Franciaországból, a Loire-völgyére tehető, világfajta.

sauvignon blanc szőlőMára már szinte, minden bortermelő országban megtalálható a világon. Magyarországon 1982 óta államilag minősített fajta, felfutása a chardonnaya-hoz hasonlóan a nyolcvanas évek elejére tehető. Tokaj-Hegyalja és Somló kivételével minden borvidékünkön megtalálható. Termőterülete kb. 560 ha. Elsősorban mésztartalmú és lazább talajokat kedvel, de homokos, löszös területeken is jól érzi magát. Levele közép nagy, kerekded, ötkaréjú, közepesen tagolt. Fürtje kicsi, hengeres vagy vállas, tömött. Bogyója kicsi, zöldessárga, gömbölyded, alig hamvas, közép vastag héjú és lédús. Nagyon erős növekedésű, az átlagosnál több zöldmunkát igényel. Október közepén 18-20 mustfokkal szüretelhető. Jellegzetes illat- és íz világa az utóbbi évtized egyik siker fajtájává tette. A legszebb sauvignon Blanc borok a magas mésztartalmú, hűvösebb területeken teremnek. Ilyenek a Soproni, Ászár-Neszmélyi, Etyek-Budai borvidékek.

A belőle készülő karakteres bor könnyen felismerhető.AcéltartályFajtakarakterének megőrzéséhez acéltartályos erjesztés és érlelés a legjobb út. Ekkor fiatalon élénk savú, erőteljes illat- és íz világú, vegetálás jegyeket felmutató bor születik belőle. A Loire-menti sauvignonokhoz hasonlóan a hazai boroknak is az elsődleges illat- és íz jegyei: a farkasalmára, bodzára, fűre, csalánra, szénára emlékeztető aromákkal, finom savakkal rendelkeznek.  • Űrmérete: 0,75 liter
  • Lezárás: csavarzár
  • Csomagolás: 6 palack / karton