Kosár  

termék (üres)

Pincészetek

Hírlevél

Currus Árnyékvilág 2018 Juhfark ELFOGYOTT

Currus Árnyékvilág 2018 Juhfark ELFOGYOTT
Az Árnyékvilág bora a juhfark, amely a legizgalmasabb, legnemesebb hungarikum fajta a széles kísérleti szortimentben! Vékonyhéjú, nehezen termeszthető, mégis minden évben kiváló minőséget produkál. 

Bővebb leírás

3 800 Ft Áfával

5 066 Ft / lit

Csak elektronikusan!

currus árnyékvilág 2018 juhfark

Élt egyszer egy szegény legény, aki rövid élete végeztével kilépett az árnyékvilágból és hosszú vándorútra indult. Ez a Lélekvándor megmászva az Égigérő fát Hetedhét országon innen az üveghegy Zenitjén is túl végre rátalált a csodára. Az Árnyékvilág bora a juhfark, amely a legizgalmasabb, legnemesebb hungarikum fajta a széles kísérleti szortimentben! Vékonyhéjú, nehezen termeszthető, mégis minden évben kiváló minőséget produkál.

Legszebb formáját 16 C’-on kortyolva mutatja meg, leginkább tartalmas fehér husú ételekhez és hosszan érlelt  sajtokhoz kínálva.

 

A szőlőfajta leírása

 

A Királyleányka származása: Erdélyi eredetű a Kövérszőlő és a Leányka spontán nászából jött létre.

 KirályleánykaNevéből eredendően is sok törődést igényel, de megfelelő figyelem esetén meghálálja ezt. Sokak gondolják nőies bornak, pedig a fajta, ami inkább nőies adottságokkal rendelkezik. Hazánkban kb. 978 ha-on telepítették, főleg az 1970-es években. Terület szempontjából közepesen igényes, viszonylag fagytűrő, de rothadásra hajlamos. Levele nyitott vállöblű, kismértékben tagolt, fényes felületű, vastag szövetű. Fürtje közepes vagy kicsi, kúpos, vállas, tömött és rövid. Bogyója kicsi, gömbölyű, pontozott, alig hamvas, vékony héjú, tartós, puha húsú, lédús. Előszeretettel növeszt sűrű lombot, mellyel beárnyékolja önmagát, ezért sok zöldmunkát igényel. Illatos fajta ellenére csak szeptember második felétől szüretelhető. Kiváló pezsgő alapanyag is tud lenni, legkedveltebb borvidékei: Balatonboglár, Eger, Etyek-Buda, Kunság, Mátraalja, Mór, Neszmély, Pannonhalma.

Borai könnyűek, kedvesek és gyümölcsösek, ezt a reduktív technológiai móddal készítve és rövid érlelés után érik el a legkönnyebben. A múltban asztali borként tartották számon, de mára már túlnőtte ezt, és egyre többen keresik a fajta egyedi karaktereit. Zamatokban gazdag, harmonikus, elegáns borainak az illat- és ízjegyeiben megjelenhetnek a vadvirágok, bodza, egres, zöldalma, sárgadinnye, citrusok, akác, liliom, viola is, utóízében kesernyével és gyömbérrel találkozhatunk. Élénk, lendületes savtartalma miatt, hosszabb érlelésre is alkalmas, sőt ezek és neutrálisságának köszönhetően előszeretettel házasítják.  • Lezárás: csavarzár
  • Űrmérete: 0,75 liter
  • Csomagolás: 6 palack / karton