Kosár  

termék (üres)

Pincészetek

Hírlevél

Bősze Fanni Rosé Cuvée 2021

Bősze Fanni Rosé Cuvée 2021
  Egy zamatos , elegáns rosé. Pinot Noir , Kékfrankos és Zweiget házasításából készült a „Fanni Rosé 2020”.Illatában a piros gyümölcsök ,de főképpen a málna,eper és a piros ribizli dominál,harmonikus savakkal és frissítő szén-dioxiddal. 

Bővebb leírás

1 890 Ft Áfával

2 253 Ft / lit

Kosárba

bősze fanni rosé cuvée 2021

Egy zamatos , elegáns rosé. Pinot Noir , Kékfrankos és Zweiget házasításából készült a „Fanni Rosé 2020”.Illatában a piros gyümölcsök ,de főképpen a málna,eper és a piros ribizli dominál,harmonikus savakkal és frissítő szén-dioxiddal.Fanni üde,friss,élénk, cserfes ,igazi színfoltot hoz a hétköznapjainkba. Minden pillanatban igazi vidámságot varázsol a poharunkba.

Legszebb formáját 8-10 C’-ra hűtve ajánlom szinte mindenhez.

 

A szőlőfajta leírása

 

A Merlot származása: Franciaország Bordeaux-ból eredő, világfajta, nevét a francia Merleau (feketerigó) szóból kapta, a sötét színű bogyói miatt.

 szőlő merlotMegtalálható a világ legtöbb borvidékén. Magyarországon a 20. század derekán kezdték termeszteni, államilag elismert 1973-ban lett. Napjainkra Tokaj-Hegyalja és Somló kivételével minden borvidékünkön jelen van, (kb. 1.380 ha), a legszebb gyümölcsöket Villány és Szekszárd mellett az egyéb vidékeink déli fekvésű lankái adják. Vagyis fekvés és talaj iránt is igényes fajta. Hűvösebb, nedvesebb, mélyrétegű talajokat kedveli: agyag, lösz, nyirok, de fagyérzékenysége miatt a síkvidékekre nem ajánlott. Levele közepesen nagy, osztott, 5 karéjú, sötétzöld, széle fűrészes-csipkés. Fürtje kicsi, vállas, laza. Bogyója kicsi, gömbölyű, sötétkék, pontozott, feltűnően hamvas, közép vastag héjú, puha húsú, leveses. Korán kihajt, kifejezetten sok zöldmunkát igényel. Kései érésű, általában október elejétől szüretelhető, töppedése esetén nagyfokú az ízek koncentrálódása.

A Cabernet Sauvignon származása: Franciaországból, Bordeaux-ból a Cabernet Franc kékszőlő és Sauvignon Blanc fehérszőlő kereszteződésével jött létre, világfajta.
A Cabernet Sauvignon népszerűségét jól mutatja, hogy a világcab_sauv szőlő összes bortermelő országában jelen van. Hazánkban a 20. század elején jelent meg, de a mai igen magas elterjedtsége a nyolcvanas évek derekától alakult ki. Vezető szerepe ellenére a Cabernet Sauvignon viszonylag új kékszőlőfajta, az első írásos feljegyzései a 17. századra tehetőek. Egyesek szerint ezt a sikert a termesztése egyszerűségének is köszönheti. Jól tűri a fagyot és a rothadásnak is ellenáll. Termőhelyek szempontjából szinte minden talajtípuson képes teremni, de legnagyobb minőséget, a jó vízáteresztő képességű márgás, agyagos, meszes területekről adja. Fürtje kicsi, vállas, közepesen laza. Bogyója kicsi, vastag héjú, melyben nagy mennyiségű színező- és cserzőanyag van, lédús. Érési ideje viszonylag hosszú, leghamarabb szeptember végétől szüretelhető, meghálálja a terméskorlátozást. Legszebb alapanyagok elsősorban a déli borvidékeinken vannak, de jó évjáratokban az északabbi területekről kitűnő minőséget produkál.

  • Width:
  • Height:
  • Depth:
  • Weight:
  • Size: