Kosár  

termék (üres)

Pincészetek

Hírlevél

Bősze Chardonnay 2019

Bősze Chardonnay 2019
 Chardonnay nagy odafigyeléssel , gondos dédelgetéssel! Válogatott , érett fürtökből , egészfürtös préseléssel , készült 13 hónapos tölgyfahordós érleléssel pincészetünk chardonnay-ja. Arany sárga szín , gyümölcs íz harmóniában a savakkal és a krémes , hosszú utóízzel. Különleges zamatvilága gyorsan rabul tud ejteni. 

Bővebb leírás

3 600 Ft Áfával

3 987 Ft / lit

Kosárba

bősze chardonnay 2019

A Chardonnay nagy odafigyeléssel , gondos dédelgetéssel! Válogatott , érett fürtökből , egészfürtös préseléssel , készült 13 hónapos tölgyfahordós érleléssel pincészetünk chardonnay-ja. Arany sárga szín , gyümölcs íz harmóniában a savakkal és a krémes , hosszú utóízzel. Különleges zamatvilága gyorsan rabul tud ejteni.

Legszebb formáját 12-14 C’-on kortyolva mutatja meg, leginkább sült halakhoz, tartalmas levesekhez, fehér húsokhoz, szárnyas sültekhez és vadszárnyasokhoz ajánljuk.

 

A szőlőfajta leírása

A Chardonnay származása: Franciaország pontosabban Burgundia területe, világfajta.
chardonnay szőlőElterjedtsége az egész világban példátlan, éppúgy jelen van Európában és az Újvilágban is. A pezsgők és így a Champagne borvidék alapfajtája. Hazánkban már a reformkor idején ismerték, de a termesztése csak az elmúlt 30 évben valósult meg. Megbízhatóan terem, jó adaptációs képessége miatt vállhatott világfajtává. Több művelési módon is jól termeszthető, de rothadásra, és virágzása idején lévő hidegre érzékeny. Fürtje kicsi, hengeres vagy vállas, középtömött. Bogyója kicsi, gömbölyű, fehéres-zöld, feketén pontozott, hamvas, vékony héjú, szívós és lédús. Szeptember közepétől szüretelhető. Élénk, de finom összetételű savtartalma van. Kedvező fekvésű, szeles területeken, ideális évjáratokban töppedni is képes.

 Borai karakteresek, finom savszerkezetűek, fajtajelleges zamatúak, teltek, széles felhasználási skálájúak. Friss, reduktív és fahordós készítési móddal is egyaránt elegáns, kedvelt termék. Különböző klíma és szüreti időpont választásával, továbbá a pince technológiákkal teljesen más karakterű borok készülhetnek. Illatában friss széna, zöldalma, tűzkő, esetenként tropikális és néha füstre emlékeztet. Íz jegyeiben az összetett savakkal párhuzamosan, méz, sárgadinnye, és vajasság is érezhető.  • Width:
  • Height:
  • Depth:
  • Weight:
  • Size: