Üres a kosarad
Bruttó
(Akár ingyen kiszállítás helytől függően.)
Érdekes szójátékból kapta nevét legújabb borházasításunk. Két borból készült 50-50%-os arányban házasítva, az alapanyagok pedig a Rizlingszilváni és Sauvignon Blanc. A két fajta nagyon közel áll egymáshoz mind illatban, mind íz harmóniában. A házasítás ezeket a tulajdonságokat csak erősítette. Félszáraz jellegének köszönhetően kedvelt a nyári meleg napokon, akár fröccs alapanyagaként is.
Legszebb formáját 14 C’-on kortyolva mutatja meg, leginkább tartalmas levesekhez, halakhoz, fehér húsokhoz, szárnyas sültekhez és sajtokhoz fogyasztva.
A Sauvignon Blanc származása: Franciaországból, a Loire-völgyére tehető, világfajta.
Mára már szinte, minden bortermelő országban megtalálható a világon. Magyarországon 1982 óta államilag minősített fajta, felfutása a chardonnaya-hoz hasonlóan a nyolcvanas évek elejére tehető. Tokaj-Hegyalja és Somló kivételével minden borvidékünkön megtalálható. Termőterülete kb. 560 ha. Elsősorban mésztartalmú és lazább talajokat kedvel, de homokos, löszös területeken is jól érzi magát. Levele közép nagy, kerekded, ötkaréjú, közepesen tagolt. Fürtje kicsi, hengeres vagy vállas, tömött. Bogyója kicsi, zöldessárga, gömbölyded, alig hamvas, közép vastag héjú és lédús. Nagyon erős növekedésű, az átlagosnál több zöldmunkát igényel. Október közepén 18-20 mustfokkal szüretelhető. Jellegzetes illat- és íz világa az utóbbi évtized egyik siker fajtájává tette. A legszebb sauvignon Blanc borok a magas mésztartalmú, hűvösebb területeken teremnek. Ilyenek a Soproni, Ászár-Neszmélyi, Etyek-Budai borvidékek.