Kosár  

termék (üres)

Pincészetek

Hírlevél

Hilltop Chardonnay 2021

Hilltop Chardonnay 2021
Üde, friss, egzotikus zamatú, őszibarackra emlékeztető ízű, kerek savakkal rendelkező, száraz bor. A világon nem véletlenül ilyen népszerű fajta. 

Bővebb leírás

1 590 Ft Áfával

2 120 Ft / lit

Kosárba

hilltop chardonnay 2021

Üde, friss, egzotikus zamatú, őszibarackra emlékeztető ízű, kerek savakkal rendelkező, száraz bor. A világon nem véletlenül ilyen népszerű fajta.

Aperitífként vagy fehér húsokból, halakból elkészített tartalmas fogások mellé ajánljuk, 12-14 °C-on fogyasztva.

 

A szőlőfajta leírása

A Chardonnay származása: Franciaország pontosabban Burgundia területe, világfajta.
chardonnay szőlőElterjedtsége az egész világban példátlan, éppúgy jelen van Európában és az Újvilágban is. A pezsgők és így a Champagne borvidék alapfajtája. Hazánkban már a reformkor idején ismerték, de a termesztése csak az elmúlt 30 évben valósult meg. Megbízhatóan terem, jó adaptációs képessége miatt vállhatott világfajtává. Több művelési módon is jól termeszthető, de rothadásra, és virágzása idején lévő hidegre érzékeny. Fürtje kicsi, hengeres vagy vállas, középtömött. Bogyója kicsi, gömbölyű, fehéres-zöld, feketén pontozott, hamvas, vékony héjú, szívós és lédús. Szeptember közepétől szüretelhető. Élénk, de finom összetételű savtartalma van. Kedvező fekvésű, szeles területeken, ideális évjáratokban töppedni is képes.

Borai karakteresek, finom savszerkezetűek, fajtajelleges zamatúak, teltek, széles felhasználási skálájúak. Friss, reduktív és fahordós készítési móddal is egyaránt elegáns, kedvelt termék. Különböző klíma és szüreti időpont választásával, továbbá a pince technológiákkal teljesen más karakterű borok készülhetnek. Illatában friss széna, zöldalma, tűzkő, esetenként tropikális és néha füstre emlékeztet. Íz jegyeiben az összetett savakkal párhuzamosan, méz, sárgadinnye, és vajasság is érezhető.  • Űrmérete: 0,75 liter
  • Lezárás: csavarzár
  • Csomagolás: 6 palack / karton