Kosár  

termék (üres)

Pincészetek

Hírlevél

Kamocsay Olaszrizling 2021 Prémium

Kamocsay Olaszrizling 2021 Prémium
A Melegeshegy körbenapozott lankáin érleltük Magyarország egyik legérdekesebb rizlingjét. E kései érésű fajtából egzotikus ízeivel, harmonikus savaival testes, dús jellegével a neszmélyi borvidék talán egyik legjellemzőbb bora készül. 

Bővebb leírás

Akciós ár! 2 151 Ft Áfával

2 390 Ft Áfával

(árat csökkentettünk 10 %-al)

2 868 Ft / lit

Kosárba

kamocsay olaszrizling 2021 prémium

A melegeshegy körbenapozott lankáin érleltük Magyarország egyik legérdekesebb rizlingjét. E kései érésű fajtából egzotikus ízeivel, harmonikus savaival testes, dús jellegével a neszmélyi borvidék talán egyik legjellemzőbb bora készül. 

Legszebb formáját 11 °C-ra hűtve mutatja meg, leginkább erőlevesekhez, nem túl fűszeres ételekhez és vegetáriánus tálakhoz kínálva.

 

A szőlőfajta leírása

 

A z Olaszrizling származása: nem tisztázott, Olasz- vagy Franciaországra tehető.

szőlő olaszrizlingNapjainkban elsősorban a német nyelvterületeken és hazánkban kedvelik. Csak névrokona a Rajnai Rizlingnek. Itthon a legismertebb és egyben a legelterjedtebb fajtánk, szinte minden borvidéken megtalálható. Megbízható, kiegyenlített termőképességű, minőségi bort adó szőlő. Az Olaszrizling előnye más fajtákhoz képest, hogy kevesebb szakértelemmel is jó eredményt lehet elérni vele. Korábban bakműveléssel, napjainkban kordonos módon művelik. Fürtje kicsi, hengeres, tömött, gyakran mellékfürtöt visel, jellegzetesen vese alakú. Bogyója gömbölyű, kicsi, pontozott, sárga, alig hamvas, héja vékony, szívós és lédús. Október első felétől 16-17 mustfokkal már szüretelhető. Hajlamos a töppedésre és a nemes penészt is jól fogadja a szőlő, így nagyon szép, érett illat és zamatanyagok képződnek.

Bora reduktív és oxidatív módon készítve is keserű Acéltartálymandulára emlékeztethet, többnyire lágy, fajtajelleges. Kései szüretelése esetén különlege  minőségű borokat ad. Illatában kissé visszafogott, ha igazán nagy minőségű, rezedára emlékeztet. Savai finomak, a termőhelytől, évjárattól nagyban függenek. A jellegzetesen élénk savaival jól illik a régi magyar konyha zsíros, fűszeres ételeihez. A hagyományos fahordós technológia és a reduktív technológiák is kiválóan alkalmasak a bor készítésére. Mindkét esetben más-más egyénisége lesz a borának.  • Űrmérete: 0,75 liter
  • Lezárás: csavarzár
  • Csomagolás: 6 palack / karton