Kosár  

termék (üres)

Pincészetek

Hírlevél

Petőcz Rosé Pinot Noir 2022

Petőcz Rosé Pinot Noir 2022
A Pinot Noir ízletes rozé borunk magában hordozza a kellemes piros bogyós gyümölcs és málna illatokat egy csipet pirospaprikával fűszerezve, illetve a kékszőlőre jellemző teltség is jellemzi. A reduktív eljárásnak köszönhetően a frissesség jól megőrizhető és korai palackozással ez tovább fokozható. 

Bővebb leírás

1 900 Ft Áfával

Kosárba

Petőcz rosé pinot noir 2022

A Pinot Noir ízletes rozé borunk magában hordozza a kellemes piros bogyós gyümölcs és málna illatokat egy csipet pirospaprikával fűszerezve, illetve a kékszőlőre jellemző teltség is jellemzi. A reduktív eljárásnak köszönhetően a frissesség jól megőrizhető és korai palackozással ez tovább fokozható. A helyben megtermelt kékszőlő a viszonylag magas savtartalma miatt kiváló rozé alapanyagot ad, amelyet kihasználva szüreteltük és készítettük belőle e kiváló tételt.

Legszebb formáját 7-9 C’-on kortyolva mutatja meg, leginkább

 

A szőlőfajta leírása

 

A Pinot Noir származása: Franciaország Burgundiából eredő, világfajta, nevét a francia (fenyő és fekete) szavakból kapta.

 pinot noir szőlőElterjedése az egész világ hűvösebb területeire jellemző. Magyarországon Villányi kisburgundi néven már a XX. század elején kedvelt volt, de az 1930-as évben lett államilag elismert. Mára a legszebb pinot-kat Eger, Etyek, Neszmély és Pannonhalmi vidékek adják. Igazán jó fagy- és szárazságtűrő képessége van. Meszes talajokat kifejezetten kedveli, de más talajtípusokon is szép eredményeket tud. Levele 5 karéjú, sötétzöld, hólyagos, őszre vörösre színeződik. Fürtje közepes méretű, alakja a fenyőtobozára hasonlít. Bogyója kicsi, kékszínű, viszonylag vékonyhéjú, ezért szerényebb színanyagban, rothadásra közepesen érzékeny. Középerős növekedésű, kevesebb zöldmunka igénye van, de különleges bánásmód mellett kimagaslóan nagy minőséget ad.

Borai zamatosak, gyümölcsösek, jellegzetesen fűszeresek, színanyagokban közepesen gazdagok, rendkívül cizelláltak. A világban és hazánkban is, talán a legelegánsabb borokat adják. Különleges megjelenése és aromái miatt a gasztronómiában ’jolly joker’ fajtaként jegyzik. Elkészítési, pincetechnológiai módja sokrétű lehet. Gyors préselés esetén fehérbor készíthető belőle, egyben tökéletes pezsgő alapanyag is. Ezekben az esetekben először acéltartályba kerül, de természetesen a hagyományos vörösboros készítéssel mutatja meg legjobb formáit. A Pinot Noir-okat kifogástalan savkészlete, tanninja, krémes struktúrája tudja a legkifinomultabb borok soraiba emelni.  • Űrmérete: 0,75 liter
  • Lezárás: csavarzár
  • Csomagolás: 6 palack / karton